El salmó 
 autor: friman

Nom comú: Salmó | Nom científic: Salmo salar 

Descripció: Conegut també com a salmó de l’Atlàntic o salmó euro- peu. És un peix blau, d’aigua dolça i d’aigua salada, que pertany a la família dels salmònids (Salmonidae). El seu cos és allargat i és de color blau grisenc amb taques fosques escampades irregularment a sobre de la línia lateral. Està cobert per petites escates arrodonides. La seva carn és rosàcia amb estries blanques i, segons el tall i la seva preparació, el sabor pot variar notablement. Té el cap petit. Les seves mandíbules són grans i arriben ns a l’extrem de l’ull. Té 3-4 espines a l’aleta dorsal i 3-4 a l’aleta de la zona anal.

Entorn: Habita en aigües de l'oceà Pacífi del Nord (On-corthync-hus) i de l'oceà Atlàntic (Salmo Salar). 

Ormeig de pesca: El salmó s'acostuma a capturar mitjançant la pesca amb ham amb esquer. Tot i que també són criats en piscifactories on intenten simular el seu hàbitat natural, la temperatura de les aigües, i les migracions per a la seva reproducció en aigües oxigenades i dolces. 

Informació nutricional: Conté un alt contingut en àcids grassos omega-3 (grei- xos saludables que ajuden a cuidar el cor i a mantenir el sistema cardiovascular i les artèries en un estat òptim). Entre altres aspectes, ajuden a protegir-nos d’apoplexies i cardiopaties, i a mantenir la salut del cervell. A més, és un peix bene ciós per disminuir el colesterol alt i els nivells alts de la tensió arterial. Per cada 100 g de Salmó hi trobem 13 g de greixos, 16,50 g de greixos i 200 kcal.