El llobarro 
 autor: friman

Nom comú: Llobarro | Nom científic: Dicentrarchus labrax 

Descripció: És un peix fusiforme, de cos allargat, rodó, robust i cap punxegut, que en captivitat pot arribar a pesar entre 4 i 7 Kg. Posseeix una gran varietat de tonalitats grises, des de platejats o gris verdós en el llom ns a una tonalitat blanquejada en el ventre. Com a particularitat mostra una zona més fosca al costat del cap que ho identi ca. Alguns exemplars poden superar el metre de longitud però, després d’algunes captures en massa d’exemplars molt petits, les lleis espanyoles no permeten la pesca de peixos amb menys de 36 cm.

Entorn: És un peix demersal, oceanòdrom, de clima subtropical i que viu tant a la vora de les roques al fons de sorra. Pot suportar perfectament l’aigua dolça o mig dolça, per la qual cosa es troba en indrets tan variats com les desembocadures dels rius, llacunes litorals, estuaris, ports i esculleres ns als 100 metres de fondària). 

Ormeig de pesca: És una espècie de gran interès comercial, de manera que en els darrers anys s’ha estès molt el cultiu i l’engreix en gàbies a la mar. Es captura amb art clar, encerclament, arrossegament, tremall, soltes, palangre, curricà i arpó. 

Informació nutricional: Per cada 100 g de llobarro i trobem 1,30 g de greixos, 18 g de proteïna i 85 kcal.

D'interès: És un peix blanc o magre molt baix en greixos i molt poca aportació de calories. Per aquest motiu es converteix en un aliment ideal en dietes baixes en greixos i calòriques. Ajuden perdre pes. Igual que d’altres peixos, el llobarro destaca pel seu alt contingut en àcids grassos omega 3, que ajuden a millorar la funció i la salut del cor, venes i artèries, alhora que redueixen el colesterol LDL augmentant el HDL, i prevenint malalties cardiovasculars. A més, ajuden a reduir la pressió arterial alta.